Jednoduchý recept

Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50387
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Máslo čerstvé
800 g Mrkev kořen
2 špetka Muškátový květ
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová plec
Na jíšku
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
Na brambory
600 g Brambory
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 919 kcal
Kilojoule 3 845kJ
11% Sacharidy 38 g
706% Tuky 530 g
26% Sodík 517 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme.

2

Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou.

3

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso.

4

K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept