Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
800 g | Mrkev kořen |
2 špetka | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová plec |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na brambory | |
600 g | Brambory |
1 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 163,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 61,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový květ, Sůl, Vepřová plec, Brambory, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová plec dušená v mrkvi s bramborami ve slupce postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, mrkev očistíme a nakrájíme na plátky, syrové brambory očistíme kartáčkem, neloupeme. |
2 | Maso vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme a osmažíme ze všech stran. Poté vmícháme plátky mrkve, muškátový květ, cukr a pod poklicí na mírném plameni dusíme za občasného míchání. Je-li třeba, podlijeme maso horkou vodou. |
3 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zahustíme maso. |
4 | K masu podáváme dobře očištěné a ve slupce uvařené brambory. |