Srstková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srstková omáčka
Srstková omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50396 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
200 g | Angrešt |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 62,4mg |
Draslík | 200,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Angrešt, Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srstková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme přes síto 200 g zralých angreštů, odštípneme stopky a plody drobně posekáme. V misce angrešt promícháme s cukrem a citrónovou šťávou. |
2 | V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci cukru, mícháme a když se roztopí, cukr za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a postupně budeme přilévat zeleninový vývar. Vaříme pomalu asi 5 minut, přimícháme sladkou smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme angreš. Povaříme 3-5 minut. |
3 | Omáčku přecedíme, hustou směs propasírujeme a podáváme. |