Jednoduchý recept

Srstková omáčka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50396
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

200 g Angrešt
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
3 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 294 kcal
Kilojoule 1 232kJ
5% Sacharidy 20 g
31% Tuky 23 g
18% Sodík 351 mg
6% Bílkoviny 3 g

Srstková omáčka postup přípravy receptu:

1

Omyjeme přes síto 200 g zralých angreštů, odštípneme stopky a plody drobně posekáme. V misce angrešt promícháme s cukrem a citrónovou šťávou.

2

V rendlíku rozehřejeme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci cukru, mícháme a když se roztopí, cukr za stálého míchání poprášíme hladkou moukou a postupně budeme přilévat zeleninový vývar. Vaříme pomalu asi 5 minut, přimícháme sladkou smetanu a jakmile se začne vařit, přidáme angreš. Povaříme 3-5 minut.

3

Omáčku přecedíme, hustou směs propasírujeme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept