Kuře na lilku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na lilku
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50397 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Brandy |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kuřecí prsa |
300 g | Lilek |
1,4 dl | Olej olivový |
20 g | Oregano sušené |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
10 g | Sůl |
3 dl | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Oregano sušené, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na lilku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa osušíme, podélně rozpůlíme a jemně naklepeme přes mikroten. Potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Odložíme na talíř a stejným způsobem opečeme na pánvi plátky lilku. |
2 | Na výpeku z masa lilku zpěníme nasekanou cibuli a česnek, přidáme maso, lilky, konzervovaná rajčata a dobromysl, zalijeme polovinou vývaru a zakryté dusíme na mírném ohni 40 minut. Postupně přiléváme zbylý vývar. Nkonec zalijeme brandy, osolíme, opepříme a ještě 5 minut povaříme. Podáváme posypané petrželkou. |