Jednoduchý recept

Jablečný koláč s dvoubarevným krémem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 5040

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
1 ks Citrony
450 g Cukr krupice
1 hrst Hrozinky
8 ks Jablka
2 kávová lžička Kakao - prášek
2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
200 ml Mléko polotučné
270 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 645 kcal
Kilojoule 2 698kJ
33% Sacharidy 119 g
21% Tuky 16 g
6% Sodík 114 mg
23% Bílkoviny 13 g

Jablečný koláč s dvoubarevným krémem postup přípravy receptu:

1

Vymažeme máslem plech a poklademe jablky na půlky vnitřní stranou nahoru.

2

Do každé půlky dáme dvě rozinky a dvě lžíce cukru.

3

Dáme péct na 20 minut do trouby.

4

Ušleháme bílky se špetkou soli a dvěma lžícemi cukru.

5

Zvlášť našleháme žloutky se zbylým cukrem, olejem a citronovou kůrou.

6

Přidáme mouku a sníh a smícháme. Polijeme jablka a 40 minut pečeme.

7

Mléko s máslem zahřejeme, přidáme cukr, vejce a mouku.

8

10 minut vaříme, poté krém rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme kakao.

9

Když je moučník hotový, vyklopíme ho a pokapeme citr.šťávou. Ozdobíme ho oběma krémy a marmeládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept