Jednoduchý recept

Grilované jehněčí maso se salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 50402

Ingredience

4 krajíc Chléb konzumní
4 ks Cibule
800 g Jehněčí maso
1 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
3 polévková lžíce Med včelí
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Salát hlávkový
1 ks Salát ledový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 549kJ
16% Sacharidy 57 g
62% Tuky 47 g
1% Sodík 19 mg
53% Bílkoviny 30 g

Grilované jehněčí maso se salátem postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme sójovou omáčku s prolisovaným česnekem a směsí potřeme plátky jehněčího masa. Plátky ještě navíc potřeme medem a dáme odležet na ledničky minimálně na jednu hodinu.

2

Chléb okrájíme od kůrky, namažeme velmi jemnou vrstvou másla a potřeme křenovou pastou. Chléb následně nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny, saláty natrháme na listy, opláchneme a smícháme.

3

Gril rozehřejeme na vysokou teplotu a rošt potřeme olejem. Maso grilujeme 4 minuty z každé strany, dokud není měkké, zároveň však šťavnaté. Poslední dvě minuty grilujeme včetně kostiček chleba a cibule.

4

Maso podáváme s natrhaným salátem, grilovanou cibulkou a krutóny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept