Jednoduchý recept

Koláčky s rajčaty a ricottou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 50404
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Kynuté těsto
2 g Cukr moučkový
20 g Droždí
650 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej slunečnicový
10 g Sůl
140 ml Voda pitná
Náplň
10 g Bazalka
1 g Majoránka
250 g Passata (drcená rajčata)
2 g Pepř černý mletý
250 g Ricotta
100 g Rukola
30 ml Smetana 12% (konzumní)
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 302 kcal
Kilojoule 1 264kJ
14% Sacharidy 50 g
8% Tuky 6 g
35% Sodík 696 mg
18% Bílkoviny 10 g

Koláčky s rajčaty a ricottou postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.

2

Těsto rozválíme na plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení.

3

Drcená rajčata osolíme, opepříme a ovoníme majoránkou. Sýr ricotta rozmícháme se smetanou na krém, podle chuti opepříme a přimícháme posekanou bazalku.

4

Koláčky potřeme ochucenou rajčatovou hmotou, navrch naneseme sýrový krém, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut.

5

Hotové koláčky ozdobíme posekanou rukolou, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept