Koláčky s rajčaty a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláčky s rajčaty a ricottou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 50404 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Kynuté těsto | |
---|---|
2 g | Cukr moučkový |
20 g | Droždí |
650 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej slunečnicový |
10 g | Sůl |
140 ml | Voda pitná |
Náplň | |
10 g | Bazalka |
1 g | Majoránka |
250 g | Passata (drcená rajčata) |
2 g | Pepř černý mletý |
250 g | Ricotta |
100 g | Rukola |
30 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 1,2mg |
Draslík | 96,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 60,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Bazalka, Majoránka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Ricotta, Rukola, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláčky s rajčaty a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu. |
2 | Těsto rozválíme na plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení. |
3 | Drcená rajčata osolíme, opepříme a ovoníme majoránkou. Sýr ricotta rozmícháme se smetanou na krém, podle chuti opepříme a přimícháme posekanou bazalku. |
4 | Koláčky potřeme ochucenou rajčatovou hmotou, navrch naneseme sýrový krém, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut. |
5 | Hotové koláčky ozdobíme posekanou rukolou, upravíme na servírovací tác a podáváme. |