Jednoduchý recept

Lívanečky z kynutého těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 26 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50411

Ingredience

120 g Créme fraiche
20 g Cukr krupice
10 g Droždí
250 ml Mléko - podmáslí
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
10 g Sůl
3 ks Vejce slepičí
125 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 222 kcal
Kilojoule 930kJ
8% Sacharidy 27 g
12% Tuky 9 g
28% Sodík 561 mg
14% Bílkoviny 8 g

Lívanečky z kynutého těsta postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme mouku, sůl, rozdrobené droždí, přidáme žloutky, vlažnou vodu, podmáslí, cukr a vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny kynout.

2

Potom přimícháme sníh ušlehaný z bílků. V pánvi rozehřejeme olej, z těsta naběračkou tvoříme malé lívanečky, které osmažíme z obou stran dozlatova.

3

Lívanečky upravíme na servírovací tác, ozdobíme lžičkou créme fraiche a podáváme jako pohoštění.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept