Recept

Bešamel s jablky a celerem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50412
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
Dušený celer
200 g Celer bulvový
0,5 kávová lžička Citronová šťáva
1,5 kávová lžička Cukr krupice
150 g Jablka
3 špetka Sůl
5 dl Voda pitná
Bešamelová omáčka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 špetka Sůl
2 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 111 kcal
Kilojoule 466kJ
4% Sacharidy 14 g
8% Tuky 6 g
28% Sodík 570 mg
3% Bílkoviny 2 g

Bešamel s jablky a celerem postup přípravy receptu:

1

Celer a sladkokyselá jablka oloupeme, omyjeme, jablka rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Celer i jablka nakrájíme na malé kostky a dáme do rendlíku s 5 dl vody. Přidáme sůl, cukr, 0.5 lžičky citrónové šťávy a dusíme přibližně 15-20 minut pod poklicí doměkka.

2

Mezitím v druhém rendlíku rozpustíme lžíci másla. Přidáme k ní lžíci polohrubé mouky a usmažíme světlou jíšku. Postupně za stálého míchání přiléváme zeleninový vývar, mícháme a necháme omáčku zlehka probublávat. Musí být hladká. Vaříme ji přibližně 15 minut.

3

Podušený celer s jablky v mírně vychladlém vývaru rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a vše za stálého míchání přilijeme do bešamelové omáčky. Přimícháme lžíci smetany, necháme přejít varem a odstavíme z plotny.

4

Nakonec omáčku podle chuti dosolíme a podáváme. Omáčka by měla mít mírně sladkokyselou chuť.

Poznámka

K omáčce podáváme houskové knedlíky a vařené uzené maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept