Zdravý recept

Drůbeží vývar Alexandra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50415
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

200 g Drůbeží maso vařené
1 ks Salát hlávkový
Rychlý drůbeží vývar [50292]
166,7 g Celer bulvový
1,7 ks Mrkev kořen
0,8 kávová lžička Pepř černý celý
1,7 ks Petržel kořen
1,7 ks Pórek
1,7 ks Slepice
1,7 polévková lžíce Sůl
5 ks Vaječný bílek slepičí
3,3 l Voda pitná
133,3 g Žaludky drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,064 kcal
Kilojoule 4 451kJ
6% Sacharidy 22 g
179% Tuky 134 g
58% Sodík 1 g
267% Bílkoviny 150 g

Drůbeží vývar Alexandra postup přípravy receptu:

1

Vařené drůbeží maso nakrájíme na nudličky, které dáme do menšího kastrolu, zalijeme 0,5 l přecezeného drůbežího vývaru a přivedeme k varu.

2

Hlávkový salát rozebereme na listy, vypereme, osušíme, nakrájíme na proužky, přidáme k masu s vývarem a opět necháme přejít varem.

3

Směs rozdělíme na talíře nebo do misek, zalijeme teplým rychlým drůbežím vývarem a servírujeme.

4

5

Rychlý drůbeží vývar [50292]:

6

Slepici o váze přibližně 1,5 kg omyjeme, maso ořežeme z kostry a nakrájíme na menší kusy, které potom umeleme na masovém strojku. Vložíme do většího kastrolu spolu se slepičím skeletem, který nožem opatrně v kloubech rozdělíme na jednotlivé kosti tak, aby nevzniklo mnoho úlomků. Přidáme pokrájené kuřecí žaludky.

7

Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli dobře omyjeme a přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept