Jemná buchta s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemná buchta s třešněmi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50418 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
250 g | Třešně |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 220,5mg |
Draslík | 149,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 211,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Třešně mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemná buchta s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Třešně v cedníku důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat. |
2 | Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh, do kterého přimícháme lžičku krupicového cukru. |
3 | V míse smícháme mléko, krupicový cukr, špetku soli a žloutky. Pak přidáváme postupně mouku, až vznikne řidší těsto, do kterého nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků. |
4 | V žáruvzdorné formě nebo pekáči rozehřejeme máslo, nalijeme na něj těsto, posypeme třešněmi a kousky zbylého másla. Pečeme přibližně 45 minut v troubě předehřáté na 180 stupňů. |
5 | Moučník podáváme pocukrovaný moučkovým cukrem. |