Recept

Křehký dýňový koláč s nektarinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5042

Ingredience

100 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
100 g Cukr třtinový
250 g Dýně sterilovaná
1 špetka Hřebíček mletý
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
400 g Nektarinka
2 polévková lžíce Ořechy Kešu
2 polévková lžíce Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
100 g Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Solamyl
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 179kJ
10% Sacharidy 37 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 94 mg
10% Bílkoviny 6 g

Křehký dýňový koláč s nektarinkami postup přípravy receptu:

1

Nejprve rychle vypracujeme těsto z mouky, cukru krupice, másla, žloutku a 1 vejce. Zabalené ve fólii necháme chladit v lednici cca 1hodinu.

2

Mezitím vymažeme koláčovou formu.

3

Kousky dýňe necháme na sítu okapat. Nektarinky spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je s dýní.

4

Trubu předehřejeme na 200C.

5

Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, kterým vyložíme formu a okraje zvýšíme o cca 3cm.

6

Zbylé vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, hnědý cukr, nasekané kešu, smetanu a koření smícháme a ušleháme krém. Vmícháme rozmixovanou dýni a škrobovou moučku a na závěr sníh z bílků.

7

Hmotu nalijeme na těsto a pečeme na středním roštu cca 50min.

8

Hotový koláč dozdobíme půlenými vlašskými ořechy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept