Křehký dýňový koláč s nektarinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehký dýňový koláč s nektarinkami
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5042 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Cukr třtinový |
250 g | Dýně sterilovaná |
1 špetka | Hřebíček mletý |
100 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g | Nektarinka |
2 polévková lžíce | Ořechy Kešu |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
1 špetka | Skořice mletá |
100 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 170,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Cukr třtinový, Dýně sterilovaná, Hřebíček mletý, Nektarinka, Ořechy Kešu, Ořechy vlašské, Skořice mletá, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehký dýňový koláč s nektarinkami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rychle vypracujeme těsto z mouky, cukru krupice, másla, žloutku a 1 vejce. Zabalené ve fólii necháme chladit v lednici cca 1hodinu. |
2 | Mezitím vymažeme koláčovou formu. |
3 | Kousky dýňe necháme na sítu okapat. Nektarinky spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Rozmixujeme je s dýní. |
4 | Trubu předehřejeme na 200C. |
5 | Na pomoučeném vále vyválíme z těsta plát, kterým vyložíme formu a okraje zvýšíme o cca 3cm. |
6 | Zbylé vejce rozklepneme, oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky, hnědý cukr, nasekané kešu, smetanu a koření smícháme a ušleháme krém. Vmícháme rozmixovanou dýni a škrobovou moučku a na závěr sníh z bílků. |
7 | Hmotu nalijeme na těsto a pečeme na středním roštu cca 50min. |
8 | Hotový koláč dozdobíme půlenými vlašskými ořechy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme. |