Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50423 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Kapusta hlávková |
400 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 dl | Vývar zeleninový |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 64,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 303,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z kuřecího masa s žampiony a kapustou postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme, opláchneme studenou vodou, necháme je okapat a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Z kapusty odstraníme vnější listy, několik pěkných zdravých listů opatrně odebereme a krátce je celé povaříme v osolené vařící vodě. Listy pak necháme okapat. Suché rozložíme na pracovní plochu tak, aby vytvořily obdélníky velké přibližně jako plátky masa. |
3 | Zbylou kapustu opláchneme pod studenou vodou a okapanou nakrájíme na větší kousky. |
4 | Kuřecí prsa omyjeme a osušíme, rozřízneme na větší plátky, které opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm z obou stran prudce osmažíme. Potom vyjmeme a položíme na kapustové listy. Žampiony rovnoměrně rozprostřeme na maso, listy s masem stočíme a zajistíme proti rozbalení párátky nebo pevnou nití. |
5 | Nakrájenou kapustu krátce podusíme ve výpeku po smažení masa, zalijeme vývarem a promícháme. |
6 | Do pekáče rozložíme směs z pánve, přidáme závitky, pekáč přikryjeme a pokrm pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Potom pekáč odkryjeme a pečeme ještě 5 až 10 minut. |
7 | Upečené závitky nakrájíme na plátky, zeleninu ochutíme pepřem a solí. Maso podáváme samostatně na talířích s listy kapusty, zeleninu v misce. |