Pečená jehněčí kolena s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená jehněčí kolena s bylinkami
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50429 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
5 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
1,5 kg | Jehněčí koleno |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
0,5 polévková lžíce | Majoránka čerstvá |
5 ks | Nové koření celé |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
500 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 355,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Jehněčí koleno, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Majoránka čerstvá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená jehněčí kolena s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Očištěná jehněčí kolena osolíme, bylinky nasekáme nadrobno, slaninu a cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nakrájíme na plátky. |
2 | Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí a česnekem. Kolena potřeme bylinkami, narovnáme do pekáče, přidáme bobkový list, nové koření, přelijeme vínem, vývarem a cibulí se slaninou. |
3 | Maso dvě hodiny pečeme v troubě při teplotě 200 °C. Půl hodiny před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Během pečení kolena obracíme a maso přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme a výpek zredukujeme do hustší šťávy. |
Poznámka
Jako přílohu volíme špenát a bramborové knedlíky.