Recept

Pečená jehněčí kolena s bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 130 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50429
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
5 stroužek Česnek
400 g Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
1,5 kg Jehněčí koleno
0,5 polévková lžíce Libeček
0,5 polévková lžíce Majoránka čerstvá
5 ks Nové koření celé
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,498 kcal
Kilojoule 6 268kJ
5% Sacharidy 17 g
142% Tuky 107 g
92% Sodík 2 g
160% Bílkoviny 90 g

Pečená jehněčí kolena s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Očištěná jehněčí kolena osolíme, bylinky nasekáme nadrobno, slaninu a cibuli nakrájíme nahrubo, česnek nakrájíme na plátky.

2

Na pánvi osmažíme slaninu s cibulí a česnekem. Kolena potřeme bylinkami, narovnáme do pekáče, přidáme bobkový list, nové koření, přelijeme vínem, vývarem a cibulí se slaninou.

3

Maso dvě hodiny pečeme v troubě při teplotě 200 °C. Půl hodiny před dokončením odstraníme poklici a dopečeme. Během pečení kolena obracíme a maso přeléváme výpekem. Poté maso vyjmeme a výpek zredukujeme do hustší šťávy.

Poznámka

Jako přílohu volíme špenát a bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept