Jednoduchý recept

Klasická koprová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50431

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
2 hrst Kopr čerstvý
50 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
0,5 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 386 kcal
Kilojoule 1 614kJ
4% Sacharidy 15 g
47% Tuky 35 g
9% Sodík 172 mg
8% Bílkoviny 4 g

Klasická koprová omáčka postup přípravy receptu:

1

Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme.

2

V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit.

3

V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí.

Poznámka

Koprovou omáčku můžeme podávat s bramborem a natvrdo uvařeným vajíčkem, případně s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept