Klasická koprová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klasická koprová omáčka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50431 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 hrst | Kopr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
0,5 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 220,6mg |
Vláknina | 252,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klasická koprová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Kopr omyjeme, otrháme jemné snítky a najemno je nasekáme. |
2 | V hrnci bez oleje prudce opražíme mouku, pak k ní přimícháme máslo, zalijeme ji větší částí vody, osolíme a 20 minut necháme vařit. |
3 | V druhém hrnci ve zbylé vodě povaříme nasekaný kopr. Pak ho přidáme do hrnce s moukou a máslem, omáčku za stálého míchání zahustíme smetanou, necháme ji ještě chvíli prohřát a dochutíme octem, cukrem a solí. |
Poznámka
Koprovou omáčku můžeme podávat s bramborem a natvrdo uvařeným vajíčkem, případně s houskovým knedlíkem a vařeným hovězím masem.