Jednoduchý recept

Selská vepřová kýta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 50432
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
3 polévková lžíce Olej rostlinný
2 špetka Sůl
1 kg Vepřová kýta
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 604 kcal
Kilojoule 2 526kJ
1% Sacharidy 5 g
56% Tuky 42 g
13% Sodík 260 mg
85% Bílkoviny 48 g

Selská vepřová kýta postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

Vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozporcujeme na menší díly, které důkladně potřeme česnekem a solí.

3

Maso vložíme do pekáče s olejem, podlijeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě, až se téměř rozpadá. V průběhu pečení přeléváme vypečenou šťávou a otáčíme.

4

Upečené maso z pekáče vyjmeme, šťávu přecedíme, zaprášíme moukou, přilijeme trochu vody, rozmícháme a necháme chvíli povařit.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept