Knedlíky z bramborového těsta se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z bramborového těsta se švestkami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 50433 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kg | Brambory |
150 g | Cukr moučkový |
75 g | Krupička dětská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Švestky |
150 g | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 70g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 732,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupička dětská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z bramborového těsta se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Švestky opláchneme studenou vodou a necháme důkladně okapat. |
2 | Brambory oškrábeme, omyjeme a uvaříme. Vychladlé uvařené brambory najemno nastrouháme a smícháme se solí, rozšlehanými vajíčky, krupicí a moukou. Ze směsi vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverce, na každý položíme suchou švestku, zabalíme a vytvarujeme knedlíky. |
3 | Švestkové knedlíky uvaříme v mírně osolené vroucí vodě, dokud nevyplavou na hladinu. Během vaření je občas promícháme. |
4 | Švestkové knedlíky podáváme teplé, posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem. |
Poznámka
Knesdlíky se švestkami je také možné posypat jemně mletým mákem a cukrem.
Nejlepší knedlíky na světěV kombinaci s mákem, naprosto výtečné!!Pokud jsou švestky kyselejší, stačí každou švestku posypat cukrem a až poté zabalit do kuliček:-)