Jednoduchý recept

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50434

Ingredience

50 g Cukr moučkový
3 dl Mléko polotučné
750 g Mouka pšeničná hrubá
250 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký
100 g Tvaroh tvrdý
1 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

73% Kalorie 1,444 kcal
Kilojoule 6 043kJ
53% Sacharidy 190 g
77% Tuky 58 g
4% Sodík 89 mg
76% Bílkoviny 43 g

Švestkové knedlíky z tvarohového těsta postup přípravy receptu:

1

Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat.

2

V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.

3

Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept