Švestkové knedlíky z tvarohového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50434 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
750 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Švestky |
250 g | Tvaroh měkký |
100 g | Tvaroh tvrdý |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 143,8mg |
Draslík | 412,2mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 933,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Tvaroh měkký, Tvaroh tvrdý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta postup přípravy receptu:
1 | Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat. |
2 | V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků. |
3 | Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem. |