Recept

Makrela v kaparové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 50440

Ingredience

1 kg Makrela obecná
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
50 g Kapary
60 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
50 ml Víno bílé
200 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 585kJ
5% Sacharidy 17 g
62% Tuky 46 g
10% Sodík 200 mg
61% Bílkoviny 34 g

Makrela v kaparové omáčce postup přípravy receptu:

1

Rybu nakrájíme na filety, osolíme a opepříme. Šalotky nakrájíme nadrobno, kapary nasekáme.

2

Filety položíme na vymaštěný plech a asi deset minut grilujeme. Po pěti minutách rybu obrátíme. Hotovou rybu držíme v teple.

3

V mezičase připravíme omáčku. Pokrájené šalotky zpěníme na másle, vmícháme kapary, sůl, pepř a víno. Za občasného míchání dusíme. Na závěr přimícháme smetanu a na mírném plameni vaříme, až omáčka zhoustne.

4

Filety podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept