Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami
Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50443 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 dl | Olej slunečnicový |
Masová směs | |
---|---|
1 polévková lžíce | Celer - nať |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Libeček |
1 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
0,5 polévková lžíce | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
500 g | Vepřová uzená plec |
Na obalení | |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
50 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 289,1mg |
Draslík | 163,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 468,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Česnek, Cibule, Muškátový květ, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Strouhanka, Sýr Čedar, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Libeček, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové smaženky s uzeným masem a bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na sádle osmažíme dorůžova. Přidáme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, stále mícháme dohladka a necháme přejít varem. |
2 | Uzené maso pokrájíme na kousky a pomeleme nahrubo na masovém strojku. Dáme ho do větší mísy. Omyjeme petrželovou, libečkovou a celerovou nať, drobně bylinky pokrájíme a přidáme k masu. Přidáme prolisovaný česnek, žloutky, špetku muškátového květu, nastrouhaný sýr (50 g) a strouhanku. Nakonec přidáme cibulovou jíšku, podle chuti směs dosolíme opepříme a důkladně směs promícháme. |
3 | Do misky dáme bílky, které rozšleháme. Do druhé misky nasypeme jemnou strouhanku. Lžíci nabíráme masovou směs, ze které vytvoříme malé smaženky o síle asi 2 cm. |
4 | V pánvi rozpálíme olej na správnou teplotu. Smaženky obalíme v bílcích, do kterých jsme zamíchali jemně nastrouhaný sýr (50 g), potom ve strouhance a smažíme z každé strany dozlatova (1-2 minuty). |
5 | Smaženky necháme okapat na papírové utěrce a okapané hned servírujeme. |
Poznámka
Ke smaženkám podáváme vařené brambory se salátem z červeného zelí.