Slaninové koláčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové koláčky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 50444 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Křehké těsto | |
---|---|
130 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
150 g | Anglická slanina |
200 g | Créme fraiche |
25 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 964,4mg |
---|---|
Cholesterol | 114,7mg |
Draslík | 65,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 118,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Anglická slanina, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Créme fraiche, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové koláčky postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, chlazené máslo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Důkladně propracujeme, přidáme vejce, trochu mléka a vypracujeme těsto. Před použitím necháme pár minut odležet. |
2 | Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme trochu másla, přisypeme slaninu a osmahneme dorůžova. Slaninu vyjmeme, zbylým tukem z pánve vymažeme plech na pečení, těsto vyválíme na plát o velikosti plechu, položíme na plech a posypeme kostičkami slaniny. Créme fraiche nebo hustou zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, přimícháme rozkvedlaná vejce, promícháme a rovnoměrně naneseme na koláč. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. |
3 | Hotový koláč nakrájíme na malé koláčky, naaranžujeme na servírovací tác a podáváme. Koláč můžeme podávat teplý i vychladlý. |