Jednoduchý recept

Slaninové koláčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 50444
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Křehké těsto
130 g Máslo čerstvé
40 ml Mléko polotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
150 g Anglická slanina
200 g Créme fraiche
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
2 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 303 kcal
Kilojoule 1 267kJ
5% Sacharidy 19 g
28% Tuky 21 g
27% Sodík 545 mg
14% Bílkoviny 8 g

Slaninové koláčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme hladkou mouku, sůl, chlazené máslo nakrájíme na kostičky a přidáme do mísy. Důkladně propracujeme, přidáme vejce, trochu mléka a vypracujeme těsto. Před použitím necháme pár minut odležet.

2

Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, v pánvi rozehřejeme trochu másla, přisypeme slaninu a osmahneme dorůžova. Slaninu vyjmeme, zbylým tukem z pánve vymažeme plech na pečení, těsto vyválíme na plát o velikosti plechu, položíme na plech a posypeme kostičkami slaniny. Créme fraiche nebo hustou zakysanou smetanu osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého muškátu, přimícháme rozkvedlaná vejce, promícháme a rovnoměrně naneseme na koláč. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

3

Hotový koláč nakrájíme na malé koláčky, naaranžujeme na servírovací tác a podáváme. Koláč můžeme podávat teplý i vychladlý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept