Zapečené těstoviny se škvarky a kabanosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené těstoviny se škvarky a kabanosem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50445 |
Ingredience
300 g | Bezlepkové těstoviny |
2 ks | Cibule |
250 g | Kabanos |
1 kávová lžička | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegeta |
5 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 306,7mg |
Draslík | 183,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kabanos, Pepř černý mletý, Vegeta, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bezlepkové těstoviny nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené těstoviny se škvarky a kabanosem postup přípravy receptu:
1 | Bezlepkové těstoviny uvaříme podle návodu a necháme okapat, cibuli i kabanos nakájíme nadrobno, škvarky rozkrájíme na malé kousky. Na oleji osmahneme cibuli, kousky kabanosu a pokrájené škvarky. Osmaženou směs vsypeme do uvařených těstovin,a důkladně promícháme spolu s celými vejci, polévkovým kořením a Vegetou. Směs ochutíme drceným pepřem i solí a dáme zapéct do vyhřáté trouby v tukem vymazané pečicí nádobě. Pokrm podáváme teplý (nejlépe ihned po dopečení) s nakládanými okurkami nebo sezónní zeleninou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.