Jednoduchý recept

Odpalované těsto na slané moučníky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 50448

Ingredience

150 g Mouka pšeničná hladká T 650
65 g Máslo čerstvé
4 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 238 kcal
Kilojoule 997kJ
5% Sacharidy 19 g
19% Tuky 14 g
16% Sodík 329 mg
16% Bílkoviny 9 g

Odpalované těsto na slané moučníky postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše. Mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.

2

Takto připravené těsto používáme na různé slané věnečky, větrníky, pusinky a podobně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept