Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem
Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 50449 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový květ |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Pepř černý celý |
250 g | Povidla švestková |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Uzená vepřová krkovička |
1 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Citronová kůra, Hřebíček, Med včelí, Muškátový květ, Nové koření celé, Pepř černý celý, Skořice mletá, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Povidla švestková, Uzená vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzená krkovice s ovocno-vínovou omáčkou a medem postup přípravy receptu:
1 | Uzenou krkovici (bez kosti) omyjeme, dáme do hrnce s 8 dl vody, přidáme celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, oloupaný česnek a lžičku soli. Maso pod poklicí pomalu vaříme přibližně 1.5 hodiny do měkka. Maso vyjmeme, vývar přecedíme do druhého hrnce. Švestková povidla rozředíme v misce asi 1 dl teplého vývaru a za stálého míchání je přidáme do scezeného vývaru a pomalu vaříme. Přidáme med, nastrouhanou citrónovou kůru, skořici, roztlučený hřebíček, muškátový květ. V červeném víně rozmícháme dohladka hladkou mouku a za stálého míchání ji přilijeme do omáčky. Dosolíme podle chuti. Omáčku povaříme 2-3 minuty, přidáme maso pokrájené na plátky a necháme přejít varem. |
Poznámka
Uzené s ovocnou omáčkou podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovými šiškami.