Kuře s burgundskou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s burgundskou omáčkou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50450 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kuřecí prsa |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
50 ml | Sherry brandy |
150 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
10 g | Tymián čerstvý |
5 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 185,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 2,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s burgundskou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme slaninu nakrájenou na kostičky. Na výpeku zpěníme cibuli nadrobno a vše vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme na později. |
2 | Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme, opepříme a poprášíme moukou, vložíme na výpek v pánvi a zprudka opečeme ze všech stran. Přidáme tymián, bobkový list a zalijeme brandy. K masu vrátíme opečenou cibuli a slaninu, podlijeme vínem a zakryté hodinu necháme dusit na mírném ohni. Vyjmeme bobkový list i maso, šťávu dosolíme a dopepříme, necháme povařit pár minut, aby se tekutina zredukovala. Vrátíme maso zpět a porce podáváme přelité šťávou a ozdobené snítkou petrželky. |