Jednoduchý recept

Pusinky z odpalovaného těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 50451

Ingredience

30 g Mouka polohrubá
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
65 g Máslo čerstvé
6 g Sůl
25 g Tuk
5 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
6% Sacharidy 22 g
24% Tuky 18 g
23% Sodík 465 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pusinky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.

2

Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, na sáček nasadíme ozdobný nástavec a ze sáčku vymačkáváme těsto na plech ve tvaru pusinek. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.

3

Vychladlé pusinky upravíme na servírovací mísu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept