Větrníky se sýrovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větrníky se sýrovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50452 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Odpalované těsto | |
---|---|
65 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Náplň | |
100 g | Créme fraiche |
15 ml | Martell cognac |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Protlak rajčatový |
5 g | Sůl |
150 g | Sýr Cottage |
Na vymazání plechu | |
30 g | Mouka polohrubá |
25 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 225,7mg |
Draslík | 98,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Créme fraiche, Martell cognac, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr Cottage, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Větrníky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout. |
2 | Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, ze sáčku na plech vytlačujeme těsto a tvarujeme malé větrníky. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Větrníky ještě horké podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Sýr cottage dobře promícháme s créme fraiche, osolíme, opepříme, přimícháme rajčatový protlak, zakápneme koňakem a tímto krémem naplníme větrníky, upravíme na servírovací tác a podáváme. |