Jednoduchý recept

Větrníky se sýrovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 50452
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Odpalované těsto
65 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná
Náplň
100 g Créme fraiche
15 ml Martell cognac
1 g Pepř černý mletý
20 g Protlak rajčatový
5 g Sůl
150 g Sýr Cottage
Na vymazání plechu
30 g Mouka polohrubá
25 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 387 kcal
Kilojoule 1 620kJ
7% Sacharidy 25 g
34% Tuky 26 g
37% Sodík 750 mg
23% Bílkoviny 13 g

Větrníky se sýrovou náplní postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout.

2

Těstem naplníme sáček na zdobení, plech vymažeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, ze sáčku na plech vytlačujeme těsto a tvarujeme malé větrníky. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Větrníky ještě horké podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Sýr cottage dobře promícháme s créme fraiche, osolíme, opepříme, přimícháme rajčatový protlak, zakápneme koňakem a tímto krémem naplníme větrníky, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept