Sýrovo bramborová rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrovo bramborová rajčata
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50453 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Petržel - nať |
800 g | Rajčata |
100 g | Sýr Čedar |
Na náplň | |
---|---|
200 g | Brambory vařené |
100 g | Moravský bochník 45% |
4 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
6 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 47,8mg |
Draslík | 911,2mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sýr Čedar, Brambory vařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Moravský bochník 45%, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrovo bramborová rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčatům seřízneme vršky ostrým nožem, opatrně vydlabeme dužninu a dáme ji do mísy. Přidáme strouhaný sýr a rozmačkané vařené brambory, šunku na kostičky a nasekanou petrželku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Hmotou naplníme rajčata a rozložíme je do máslem vymazaného pekáče. Posypeme nasekanou petrželkou a vrstvou strouhaného sýra, zalijeme rozpuštěným máslem a pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Podáváme s kolečky opečené cibule. |