Větrníky se šunkovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Větrníky se šunkovým krémem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50457 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
Náplň: | |
---|---|
100 g | Créme fraiche |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Šunka schwarzwaldská |
150 g | Žervé |
Odpalované těsto: | |
65 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka polohrubá |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 g | Sůl |
25 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 221,4mg |
Draslík | 81,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Pepř černý mletý, Šunka schwarzwaldská, Žervé, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Větrníky se šunkovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme k varu, přidáme máslo, sůl a necháme rozehřát. Zmírníme oheň a za stálého míchání pomalu přisypáváme hladkou mouku, až se vytvoří hustá kaše, mícháme rychle, aby se netvořily hrudky. Zvolna vaříme, stále mícháme, až se těsto přestane lepit. Ještě povaříme 2 minuty, kdy vařečkou "odpalujeme" těsto od stěn hrnce. Hrnec odstavíme, mimo oheň přimícháme rozkvedlaná vejce, důkladně promícháme a necháme chladnout. |
2 | Těstem naplníme sáček na zdobení, plech potřeme tukem, vysypeme polohrubou moukou, těsto ze sáčku vytlačujeme přímo na plech a tvoříme malé větrníky. Plech vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut. Plech vyjmeme, větrníky podélně rozkrojíme a necháme chladnout. Žervé smícháme s créme fraiche, přimícháme posekanou pažitku, mletý pepř, šunku nakrájíme na nudličky a vmícháme do krému. Vychladlé větrníky krémem naplníme, upravíme na servírovací tác a podáváme. |