Sýrová žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová žemlovka
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 50460 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
500 g | Chléb toastový |
60 g | Máslo čerstvé |
2 g | Muškátový oříšek |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
5 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
6 g | Sůl |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 270,7mg |
Draslík | 365,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Plátky toastového chleba naskládáme střídavě s plátky sýra do máslem vymazaného pekáče. V misce rozšleháme vejce se smetanou, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a směsí zalijeme pekáč. Poklademe plátky másla a necháme ve středně vyhřáté troubě zapéct 30 minut. Podáváme posypané nasekanou pažitkou. |