Recept

Pošumavské uzené jitrnice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 195 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50462
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
8 stroužek Česnek
3 ks Cibule
500 g Játra vepřová
2 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Majoránka
8 ks Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Pepř černý mletý
2,5 polévková lžíce Sůl
500 g Vepřová kůže
1 kg Vepřové maso libové
300 g Vepřové plíce
1 ks Vepřové srdce
2,5 kg Vepřový lalok
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

101% Kalorie 1,990 kcal
Kilojoule 8 326kJ
2% Sacharidy 6 g
246% Tuky 184 g
61% Sodík 1 g
132% Bílkoviny 74 g

Pošumavské uzené jitrnice postup přípravy receptu:

1

Vepřový lalok s kůží a vepřové libové maso (i odřezky), srdce a plíce omyjeme, dáme do velkého hrnce, zalijeme 5 litry vody a přivedeme k varu. Poté snížíme teplotu, k masu přidáme oloupané cibule, bobkové listy, nové koření, celý pepř, očištěný česnek a pomalu vaříme do měkka přibližně 1.5 hodiny.

2

Mezitím očistíme cibule, drobně je pokrájíme a na rozpáleném sádle zpěníme dorůžova. Omytá vepřová játra naškrábeme ostrým nožem (odstraníme tak všechny šlachy a žilky).

3

Uvařené měkké maso vyjmeme, vývar přecedíme a dáme zpět do velkého hrnce. Libové maso se srdcem nakrájíme na drobné kostičky, ostatní nahrubo pomeleme i s vařenou cibulí. Vše dáme do velké mísy, přidáme játra, kmín, mletý pepř, majoránku a utřený česnek. Promícháme a podle chuti osolíme, přidáme přibližně 2 dl vývaru z masa. Jitrnicovou směs dobře promícháme (nejlépe rukou). Směsí pomocí strojku naplníme velká tlustší prasečí střívka. Konce dobře uzavřeme špejlí.

4

Jitrnice dáme zpět do vývaru, pomalu je vaříme 30-45 minut. Uvařené opatrně vyjmeme, necháme vychladnout a následující den se vyudí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept