Recept

Šumavské teplé jitrničky s žemlí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 50471
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
3 ks Cibule
400 g Játra vepřová
2 kávová lžička Kmín drcený
1,5 polévková lžíce Majoránka
100 g Máslo čerstvé
4,3 l Masový vývar
1 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sůl
3,5 kg Vepřová plec
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,127 kcal
Kilojoule 4 714kJ
5% Sacharidy 18 g
110% Tuky 82 g
98% Sodík 2 g
132% Bílkoviny 74 g

Šumavské teplé jitrničky s žemlí postup přípravy receptu:

1

Cibule oloupeme, drobně pokrájíme a na rozpáleném másle je usmažíme dozlatova. Žemle pokrájíme na kostičky, dáme je do mísy, přelijeme masovým vývarem (3 dl) a necháme rozmočit. Uvařené vepřové libové i tučné maso drobně pokrájíme a přidáme do mísy k žemlím.

2

Omytá syrová vepřová játra nožem naškrábeme, všechny šlachy a žilky odstraníme a játra též přidáme k masu. Směs ochutíme mletým pepřem, majoránkou, utřeným česnekem, mletým zázvorem, drceným kmínem a mletým novým kořením. Promícháme, přidáme cibuli, znovu promícháme a podle chuti osolíme. Jitrnicovou směs dobře promícháme (nejlépe rukou). Pomocí strojku naplníme prasečí střívka, konce dobře uzavřeme špejlí.

3

Jitrnice dáme do vroucího masového vývaru (4 l), pomalu, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut. Jakmile uvařené jitrnice vyplavou na povrch, opatrně je vyjmeme, necháme okapat a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept