Čočka se zeleninou na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čočka se zeleninou na slanině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50476 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
1 polévková lžíce | Bazalka |
1 ks | Cibule |
250 g | Čočka jedlá |
3 polévková lžíce | Kečup bezlepkový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
4 ks | Párky bezlepkové |
3 g | Pepř černý mletý |
3 g | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
250 g | Zeleninová směs čínská - mražená |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 275,7mg |
Draslík | 809,1mg |
Vláknina | 39g |
Vitamín A | 307,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Cibule, Čočka jedlá, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Párky bezlepkové, Pepř černý mletý, Zeleninová směs čínská - mražená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kečup bezlepkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Čočka se zeleninou na slanině postup přípravy receptu:
1 | Čočku uvaříme podle návodu. Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Cibuli osmahneme se slaninou, když je cibule sklovatá, přisypeme do směsi mraženou zeleninu a za stálého míchání restujeme, než se přisypaná zlenina ohřeje. Potom přisypeme vařenou čočku a zalijeme troškou vody. Ochutíme solí a pepřem a přidáme bazalku a kečup. Směs necháme podusit asi 10 minut. Na rozpáleném oleji usmažíme volská oka a bezlepkový párek opečeme. Servírujeme na talířích tak, že na každou porci dáme jedno volské oko a přiložíme párek. Pokrm servírujeme teplý. |