Brokolice, květák a brambory s tvarohem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brokolice, květák a brambory s tvarohem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 50479 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
500 g | Brambory |
250 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 ks | Cuketa |
250 g | Květák |
1 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máta |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
3 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
3 g | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 17,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 195,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Brambory, Cibule, Cuketa, Květák, Lilek, Máta, Olej stolní, Paprika červená, Paprika zelená, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Pepř černý mletý, Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brokolice, květák a brambory s tvarohem postup přípravy receptu:
1 | Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce. Květák a brokolici očistíme a 2 minuty povaříme ve vroucí vodě, necháme okapat. Rajčata a cibuli nakrájíme na měsíčky, lilek a cuketu na plátky. |
2 | Připravenou zeleninu orestujeme na pánvi a udržujeme v teple. Tvaroh smícháme se smetanou a s bylinkami, ochutíme solí. Zeleninu i tvaroh rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme teplé. |