Recept

Uzená kýta s bramborami v bešamelu

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 50480
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Bobkový list
4 ks Hřebíček
30 ml Olej olivový
30 g Petržel - nať
1,6 kg Vepřová kýta uzená
3 l Voda pitná
Na brambory
4 ks Bobkový list
800 g Brambory
4 ks Hřebíček
100 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Ocet vinný
2 dl Smetana 16% (pochoutková)
6 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 831kJ
6% Sacharidy 23 g
61% Tuky 46 g
128% Sodík 3 g
74% Bílkoviny 41 g

Uzená kýta s bramborami v bešamelu postup přípravy receptu:

1

Uzenou kýtu necháme 2 hodiny na mírném ohni povařit ve vodě. Zatím oloupeme brambory a nakrájíme na 1 cm silné plátky.

2

V rendlíku usmažíme z másla mouky světlou jíšku, zalijeme vývarem z kýty(1 litr) a rozmícháme dohladka. Přidáme bobkový list, hřebíček, sůl a plátky brambor, 15 minut povaříme, až brambory změknou.

3

Vařenou kýtu vyjmeme z vývaru, vložíme do pekáče a vrchní stranu nařežeme do šachovnice. Potřeme olejem, poklademe bobkovými listy a hřebíčkem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby na 30 minut.

4

Z hotových brambor vyjmeme bobkový list a hřebíčky, zalijeme smetanou smíchanou s octem a krátce povaříme.

5

Z upečené kýty odstraníme koření, nakrájíme ji na plátky a podáváme s bramborami v bešamelu posypanými nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept