Ticinská pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ticinská pečeně
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 50484 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
1 kg | Hovězí maso zadní |
2 ks | Hřebíček |
100 g | Mrkev kořen |
60 ml | Olej olivový |
6 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový |
10 g | Slanina vepřová |
9 g | Sůl |
4 dl | Víno červené |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 242,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 76,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Hřebíček, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ticinská pečeně postup přípravy receptu:
1 | Maso prošpikujeme proužky slaniny, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Vyjmeme a uchováme teplé, na výpek vložíme na kostičky nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Opečeme doměkka, zalijeme vínem a rajským protlakem a pár minut povaříme. Do základu vrátíme zpět maso, přidáme bobkový list, hřebíček, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme hodinu a půl, podle potřeby podléváme. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, z omáčky vyjmeme hřebíček a bobkový list. Omáčku rozmixujeme, dokořeníme podle chuti a hotovou omáčkou přelijeme plátky masa. |