Jednoduchý recept

Kynuté švestkové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50487

Ingredience

2 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr moučkový
30 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
500 g Mouka pšeničná hrubá
50 g Máslo čerstvé
1,5 kávová lžička Sůl
120 g Tvaroh tvrdý
2 ks Vejce slepičí
4,1 l Voda pitná
0,5 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
40% Sacharidy 145 g
15% Tuky 11 g
21% Sodík 428 mg
48% Bílkoviny 27 g

Kynuté švestkové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Švestky důkladně omyjeme studenou vodou a necháme okapat.

2

V míse do 1 dl vlažné vody nasypeme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek.

3

Ve velké míse k mouce přidáme vejce, špetku soli a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, které ještě alespoň 30 minut necháme kynout na teplém místě.

4

Po vykynutí těsto rozdělíme na stejně velké kousky, vyválíme placičky, na každou dáme švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.

5

Knedlíky vaříme ve vroucí vodě se lžičkou soli přibližně 10 minut. Uvařené propíchneme vidličkou.

6

Švestkové knedlíky podáváme posypané moučkovým cukrem a nastrouhaným tvarohem, přelité rozpuštěným máslem.

Poznámka

Místo tvarohu můžeme knedlíky posypat i jemně mletým mákem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept