Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50488 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 kg | Brambory |
2 ks | Cibule |
180 g | Mouka pšeničná hrubá |
80 g | Pšeničná krupice |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
3 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová uzená plec |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 91,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme. |
2 | Brambory omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme k nim mouku, krupičku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát o síle přibližně půl centimetru a rozkrájíme ho na kousky o rozměru asi 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme nakrájené uzené maso, zabalíme ho a vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě. |
3 | V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. |
4 | Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme. |