Recept

Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50488
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
180 g Mouka pšeničná hrubá
80 g Pšeničná krupice
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
3 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová uzená plec
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 157kJ
24% Sacharidy 85 g
13% Tuky 10 g
34% Sodík 682 mg
41% Bílkoviny 23 g

Knedlíky z bramborového těsta plněné uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a jemně nakrájíme.

2

Brambory omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé oloupané uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme k nim mouku, krupičku, vejce a sůl a vypracujeme těsto. Z těsta vyválíme plát o síle přibližně půl centimetru a rozkrájíme ho na kousky o rozměru asi 5 x 5 cm. Na každý kousek těsta dáme nakrájené uzené maso, zabalíme ho a vaříme 10 minut v osolené vroucí vodě.

3

V pánvi rozehřejeme sádlo a osmažíme na něm nakrájenou cibuli.

4

Uvařené knedlíky rozdělíme na servírovací talíře, posypeme osmaženou cibulí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept