Kapr na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na kmíně
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50489 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kapr obecný |
1 špetka | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
1 hrst | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22,1mg |
---|---|
Cholesterol | 150,1mg |
Draslík | 668,8mg |
Vláknina | 10,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Porce kapra omyjeme, osušíme, posypeme kmínem, osolíme a poprášíme moukou. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo a rybu pečeme do měkka z obou stran. Upečenou rybu vyjmeme a tuk v pánvi zjemníme přimícháním másla. |
3 | Rybu na servírovacím talíři podáváme přelitou šťávou z pánve. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.