Kapustičky v bešamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustičky v bešamelu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5049 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 špetka | Cukr krupice |
800 g | Kapusta růžičková |
300 g | Klobása Dunajská |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 804,5mg |
---|---|
Cholesterol | 98,1mg |
Draslík | 31,9mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustičky v bešamelu postup přípravy receptu:
1 | Rozkrojíme do kříže kapustičky a v osolené vodě povaříme. |
2 | Poté slijeme a část necháme stranou. |
3 | Uděláme jíšku z másla a mouky, přilijeme mléko. Podle potřeby rozředíme odlitou vodou. |
4 | Přimícháme cukr, koření, sůl a vejce. |
5 | Do zapékací mísy dáváme střídavě kapustičky a kolečka klobásy. Zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem a zbytkem másla. |
6 | 15 minut zapékáme. |