Český smažený kapr - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Český smažený kapr
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50490 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
600 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 hrst | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
2 hrst | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 222,0mg |
Draslík | 582,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 193,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kapr obecný, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Český smažený kapr postup přípravy receptu:
1 | Vajíčko v misce rozšleháme s mlékem a solí. |
2 | Porce ryby omyjeme, osušíme a postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a porce kapra na něm smažíme z obou stran dozlatova. |
4 | Smaženého kapra podáváme s plátkem citronu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je tradiční český bramborový salát nebo vařené brambory.