Jednoduchý recept

Český smažený kapr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 50490
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Citrony
600 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 hrst Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
2 hrst Strouhanka
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 549 kcal
Kilojoule 2 296kJ
16% Sacharidy 59 g
23% Tuky 18 g
11% Sodík 224 mg
69% Bílkoviny 39 g

Český smažený kapr postup přípravy receptu:

1

Vajíčko v misce rozšleháme s mlékem a solí.

2

Porce ryby omyjeme, osušíme a postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance.

3

V pánvi rozehřejeme olej a porce kapra na něm smažíme z obou stran dozlatova.

4

Smaženého kapra podáváme s plátkem citronu.

Poznámka

Vhodnou přílohou je tradiční český bramborový salát nebo vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept