Jednoduchý recept

Pražská dršťková polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50491

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kg Dršťky vařené
1,5 l Hovězí vývar základní
1 špetka Majoránka
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
2 dl Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 257 kcal
Kilojoule 1 077kJ
4% Sacharidy 15 g
18% Tuky 14 g
40% Sodík 806 mg
33% Bílkoviny 18 g

Pražská dršťková polévka postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

2

Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept