Pražská dršťková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražská dršťková polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 50491 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kg | Dršťky vařené |
1,5 l | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Majoránka |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
30 g | Slanina vepřová |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 151,5mg |
Draslík | 262,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dršťky vařené, Hovězí vývar základní, Majoránka, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražská dršťková polévka postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | Ve velkém hrnci rozehřejeme sádlo a vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu. Pak přisypeme nakrájené cibule a česnek, krátce je osmažíme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přisypeme předvařené nakrájené drštky, dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Polévku zjemníme přimícháním smetany a podáváme. |