Jednoduchý recept

Černá pražská polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 50494

Ingredience

100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
150 g Cukr krystal
250 g Hovězí maso přední
1,5 l Hovězí vývar základní
1 ks Kapusta růžičková
3 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
100 g Sádlo škvařené
1 špetka Sůl
250 g Vepřový bok uzený

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 703 kcal
Kilojoule 2 939kJ
16% Sacharidy 58 g
391% Tuky 293 g
116% Sodík 2 g
66% Bílkoviny 37 g

Černá pražská polévka postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapustu opláchneme studenou vodou. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Slaninu, hovězí maso a uzený bok rozkrájíme na kostičky.

2

V pánvi rozehřejeme sádlo, vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu a pak dohněda osmažíme připravenou zeleninu.

3

V hrnci přivedeme k varu vývar s masem, přimícháme do něj směs zeleniny a slaniny z pánve a vaříme přibližně 30 minut. Pak uvařenou a měkkou zeleninu propasírujeme a dáme zpět do vývaru.

4

V malé pánvi necháme zkaramelizovat dvě třetiny cukru, přimícháme k němu zbylý cukr a vmícháme ho do polévky. Polévku s cukrem necháme provařit a dochutíme ji pepřem a solí.

Poznámka

Polévku můžeme podávat s kostičkami na másle osmažené housky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept